Sofie Smedema

Sofie heeft haar challenge uitgevoerd samen met Lotte, Francesca en Aimée. Samen hebben zij Connect&Create040 opgericht.
Connect&Create040 is een festival waarin verschillende elementen zitten. Een kunst element (create) en een ontmoetings element (connect).
Sofie heeft zich gericht op het connect gedeelte. Sofie is vrijwilliger bij Oma's Soep, waarbij zij soep rondbrengt voor ouderen. Het viel haar op dat veel van deze ouderen eenzaam zijn en hier wilde ze graag iets tegen doen. Toen er met Francesca ter sprake kwam dat ook veel jongeren eenzaamheid ervaren, zagen zij een kans tot verbinding. Sofie heeft ervoor gezorgd dat de ouderen die zij kent op het Connect&Create040 festival zijn gekomen en op deze manier in contact zijn gekomen met de jongeren die er waren. De Yellow Hello bandjes van Francesca, hebben hier goed bij geholpen. Wil je meer weten over de Yello Hello bandjes, klik dan op de foto van Francesca.
Sofie is een goed voorbeeld van je eigen netwerk inzetten ten behoeve van je challenge. Soms hoeven we niet ver te kijken om verandering en verbetering teweeg te brengen!