Simon Bergman

Ik ben Simon Bergman, en ik ben een geboren en getogen Eindhovenaar. Ik woon al mijn hele leven midden in het centrum, dus ik zie al jaren hoe de stad zich vordert, en wat er mis gaat. Ik trok het mij aan dat sommige situaties niet beter leken te worden, en wilde er iets mee doen; Stadsmakers was een kans om wat bij te dragen.

Samen met Tøgøldør, Indy en Erik heb ik mij bezig gehouden met digitale veiligheid en het bescermen van persoonsgegevens.

Tøgøldør was er elke sessie van overtuigd dat zijn onderwerp belangrijk was. Ik dacht eerst niet zo na over data als een probleem, maar door met hem er over te praten werd ik overtuigd. Hier moest iets mee gebeuren.

Je persoonlijke data wordt de hele tijd verzameld, door partijen als google of meta, door de overheid of door kwaadwillende individuen. Niet iedereen is zich er van bewust hoe je jouw digitale privacy kan waarborgen, en daar wilden we iets aan doen. Daarom hebben we een Instagram account opgezet met nuttige informatie, en hebben een spotje gefilmd. Zo willen we mensen op een laagdrempelige manier iets wijzer maken over hoe ze hun digitale veiligheid kunnen vergroten. Hierbij hebben we gesproken met andere partijen die dit doel proberen te bereiken, door lezingen of sessies. Deze sessies zijn alleen vaak grootschaliger en nemen veel tijd in beslag. Daarom wilden we de informatie naar mensen toe brengen, op hun eigen telefoon.

Ons Instagram account kun je vinden op: https://www.instagram.com/datatalksehv/

Op het gebied van persoonlijke leerdoelen wilde ik meer structuur creëren in mijn leven. Ik leefde heel chaotisch, met allerlei verplichtingen en taken die willekeurig door elkaar gebeurden. Dit zorgde voor veel onnodige stress.

Ik heb geleerd om mijn taken in te delen op prioriteit, en heb geleerd dat je soms moet aangeven dat je te veel op je bord hebt. Dit heeft me geholpen minder chaos te ervaren. Verder heb ik geleerd dat je met allerlei mensen met wie je het misschien niet eens bent of met wie je niks hebt, toch veel gelijkenissen kan hebben. Er zijn toch meer overeenkomsten dan verschillen.

De challenge van

Simon

No items found.