Shirley Lammers

Hi! Ik ben Shirley Lammers. Ik ben Trendonderzoeker en Conceptontwikkelaar en sinds maart '23 werkzaam bij Horeca Development in Eindhoven.

Aangezien ik zelf uit het mooie 's-Hertogenbosch kom was Stadsmakers een mooie kans om de stad Eindhoven beter te leren kennen. Ik keek er erg naar uit om nieuwe mensen te leren kennen en samen aan de slag te gaan.

Samen met Naomi en Julia heb ik OorZaken opgezet. Bij oorzaken gaan we het hebben over wat er tussen de oren van Eindhovenaren afspeelt.

Het was een iteratief proces waarin er vaak geschakeld is. Het was even zoeken maar een goede zet was: De straat op en met mensen in contact komen.
Luisteren naar wat er wordt gezegd. Hierdoor hebben we uiteindelijk een mooi initiatief neergezet wat letterlijk gehoor geeft aan de bewoners van Eindhoven.

Bij Oorzaken hebben we het over wat er tussen de oren van Eindhovenaren afspeelt. Tegenwoordig zijn er genoeg zaken waar je je als jongvolwassene druk over kunt maken. Denk aan klimaatverandering, vergrijzing, energietransitie, duurzaamheid en oorlog. De ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op en het geluidsniveau is *oorverdovend*, waardoor je soms niet meer kunt horen wat er echt toe doet.
We hebben allemaal wel een mening over de grote thema's die boven ons hoofd hangen, maar doen we er iets mee of laten we het allemaal gebeuren? Het is begrijpelijk dat deze ontwikkelingen je bezighouden. Hoe beïnvloeden ze jouw gedachten? Is er ruimte in je hoofd voor deze zorgen, of ben je vooral bezig met leven of overleven?

De immense uitdagingen en de moed om de wereld te willen verbeteren vinden soms geen plek te midden van de chaos in je hoofd. Grote thema's in een jongvolwassen brein. Het is soms lastig om hiermee om te gaan. Waar maak jij je druk over? Wat zijn de kleine dingen die jou overdag bezighouden, waardoor je even geen aandacht hebt voor wat er ''echt'' moet gebeuren?
De chaos in je hoofd kan soms overweldigend zijn, waardoor je je wellicht alleen voelt. Maar wat als ik je vertel dat iedereen dit weleens ervaart? Iedereen maakt zich weleens druk.
Waarom was jij vandaag druk?
Deze antwoorden laten we (anoniem) terugkomen op de Instagram account @Oor.Zaken. Neem gerust een kijkje of laat jouw reactie achter!

Tijdens de coaching sessies heb ik het gehad over perfectionisme. Dit is een thema dat regelmatig terugkeert. Geen fouten durven of willen maken is hier een van de kenmerken van. Dit wilde ik graag doorbreken.
‘’Oplossen’’ was niet het doel, want dat is een langer proces. Maar ik merk wel dat, omdat ik het als doel gesteld heb, mijzelf actief aan het ‘betrappen’ ben wanneer ik perfectionistisch ben. Ik heb handvaten gevonden om mijn perfectionisme te (h-)erkennen en daarop te reageren. Dit heeft me ontzettend geholpen want daardoor kan ik sneller schakelen en is mijn dag veel productiever. Daarom is mijn leerdoel behaald!

Wat ik heb geleerd bij StadsMakers is dat er fantastische mensen in Eindhoven wonen. Veel gemotiveerde creatievelingen die zich graag in willen zetten voor de stad. Dat vind ik hartverwarmend.

De challenge van

Shirley

No items found.