Nick van Ballegooij

Hey! Ik ben Nick en bij StadsMakers heb ik samengewerkt met Niek, Bram en Kayleigh.

Toen ik begon met Stadsmakers, had ik het idee om een platform op te zetten, waarbij mensen samen konden komen. Dit met name voor jongeren die nog weinig mensen kenden en hierdoor op zichzelf toegewezen waren.

Door mijn eigen ervaring had ik een hoop inspiratie om dit project met goede handen aan te pakken. Tijdens de bijeenkomsten hadden we als groep veel gesprekken over onze ideeën m.b.t. verbinding en wat we graag zouden willen zien voor jongeren in Eindhoven.
Al snel kwam naar voren dat “oprechte” verbinding ontstaat wanneer je echt jezelf kunt zijn en dit kan ervaren/delen met anderen.
Hiervoor stond centraal dat het een fijne, chille omgeving moest zijn, waar je gewoon lekker kan spelen en kind kan zijn, net zoals vroeger.

Onze eerste try-out hebben we gedaan in de vorm van een evenement. Hierbij deden we spelletjes die te maken hadden met spelen, kind zijn en verbinding maken. Met de naam: Eindje spelen.
Het was een groot succes!


Tijdens mijn periode StadsMakers heb ik veel mogen leren. Bijvoorbeeld dat geen idee te gek is en er vaak/altijd mensen zijn die hier voor open staan.
Daarnaast heb ik geleerd hoe je van beginnend idee iets super moois en concreets kunt maken, in samenwerking met een groep.
Tijdens het werken in een groep, werd ik mij bewuster van hoe ik ben in de samenwerking met anderen. Hier kon ik van leren en de dynamiek nog verder verbeteren.

De grootste eyeopener was voor mij dat gemeente Eindhoven erg open en betrokken is voor nieuwe ideeën, input en samenwerking.

Mijn tip voor de volgende Stadsmakers: Ga lekker met hun in gesprek en heel veel succes!

De challenge van

Nick

No items found.