Nadeche van de Braak

Hoi ik ben nadeche, 24 jaar en net afgestuurd voor mijn studie werktuigbouwkunde. Ik ben altijd wat meer introvert geweest en bij StadsMakers wilde ik uit mijn comfort zone stappen. Dit probeer ik zoveel mogelijk te doen zodat ik kan groeien als persoon zijnde.

Samen met Kim en Jesse heb ik mij ingezet voor het thema dak- en thuislozen.

Als eerst was het ons vrij duidelijk dat we iets in de openbare ruimte wilden gaan veranderen. Hieruit hebben we verschillende doelgroepen bekeken en uiteindelijk een keuze gemaakt voor dak-/thuislozen. Daarna hebben we gekeken welke problemen zij ervaren en hebben we met verschillende instanties gepraat waar we onze doelgroep het best mee kunnen helpen. Uiteindelijk kwamen wij op een sociale wegwijzer uit en hebben wij onze challeng Socialight genoemd.

De sociale wegwijzer is bedoelt om dak-/thuislozen makkelijk te helpen met de dagelijkse benodigdheden. Vaak is het moeilijk voor hen een wc te vinden, een praatje te maken etc. Dit willen wij makkelijker maken, maar wel op een laagdrempelige manier. We zijn nog steeds bezig met deze challenge en updates zijn te vinden op onze instagram account, https://instagram.com/socialight_eindhoven

Bij StadsMakers heb ik aan het persoonlijke leerdoel gewerkt om meer uit mijn comfort zone te stappen en heb ik geleerd om oké te zijn in hoe je zelf bent.
Ik ben wat introverter maar dat is oké als ik maar de stappen durf te zetten die nodig zijn. Daarnaast heb ik ook geleerd dat veel mensen willen helpen, waardoor de drempel tot hulp vragen veel lager ligt.

De challenge van

Nadeche

No items found.