Michel Gallus

Hey, ik ben Michel, afgestudeerd aan the Design Academy Eindhoven en daarvoor heb ik een meubelmakersopleiding in Amsterdam gedaan.
Je zou kunnen zeggen dat ik zowel maker als ontwerper ben. Ik wil dan ook vrij snel tot prototypes overgaan binnen een proces. Op het moment ben ik freelance schoenenontwerper, maar neem ik ook nog regelmatig andere ontwerp opdrachten aan. StadsMakers kwam voorbij op Instagram. Het leiderschapsprogramma leek mij heel tof om vanuit een ander perspectief een super waardevolle bijdrage te leveren aan de inwoners van Eindhoven. Maar het programma heeft mijn netwerk ook weer een boost gegeven.

Samen met Crisandra heb ik gewerkt aan een platform voor en door creatives om makkelijker te netwerken en samen te werken met andere makers, performers en kunstenaars in Eindhoven, genaamd Open Space Lab.

Na de studie wordt alles al gauw een stuk lastiger, een baan moet het geld binnen brengen en als freelancer moet je maar genoeg opdrachten binnen harken. Het kan dan lastig zijn om met de juiste mensen in contact te komen. Open Space Lab heeft als doel gesteld om (startende) creatives een podium te bieden en het netwerken makkelijker te maken.

De challenge is ontstaan vanuit de behoefte voor een bottom-up initiatief om netwerken makkelijker te maken. Om op die manier makkelijker in contact te komen met specifieke personen binnen de creatieve sector.
Wij hebben om te beginnen een Instagram opgezet waarin alles samen komt waar Open Space Lab voor staat. Dit platform zullen we gebruiken om regelmatige events (van ons en anderen) te promoten maar ook om creatives (designers, makers, performers en kunstenaars) voor te stellen en ze zo een podium te bieden. Andere zaken als open calls, designwedstrijden en opties voor subsidie-aanvragen zullen ook via ons kanaal gedeeld worden.
In een later stadium willen we ook digitale map ontwikkelen met daarin de creatives en spaces van Eindhoven (gebaseerd op een lokale database). We hebben onze eerste pilot bij Spoor K uitgevoerd, een voormalige NS loods die nu meerdere studios en werkplaatsen huisvest. Hoogtepunt van ons eerste event was Luuk van de Waal, die als gastspreker vertelde over zijn ontwikkeling van student tot medewerker en hoe hij uiteindelijk eigenaar is geworden van de Leermeester (schoenmaker in hartje centrum). Er was een gevarieerd publiek vanuit verschillende disciplines. We zijn begonnen met een voorstelronde, waarna de bezoekers de mogelijkheid hadden om elkaar beter te leren kennen onder het genot van een drankje. De reacties waren uitermate positief met het verzoek om dit soort events vaker te organiseren.

Een impressie van deze dag en ons instagram account kun je vinden op: https://www.instagram.com/openspacelabehv/

Ik heb bij StadsMakers gewerkt aan kleinere stappen durven te zetten die het makkelijker maken om het einddoel te bereiken. Ofja, zover dat een einddoel is, daarna gaan we er immers door met Open Space Lab.

Daarnaast heb ik geleerd dat het niet altijd nodig is om zelf te ontwerpen en te maken, maar dat het ook tof is om te verbinden met anderen binnen de creatieve sector. Daar krijg ik dan zelf ook weer energie van om te creëren.

De challenge van

Michel

No items found.