Jente Koetje

Hoi!!
Ik ben Jente, 25 jaar oud en psycholoog. StadsMakers was voor mij een hele mooie kans om mij bezig te houden met mentaal welbevinden in Eindhoven, iets wat mij aan het hart gaat. Bij StadsMakers heb ik mezelf kunnen ontwikkelen, heb ik nieuwe dingen mogen leren en was het een kans om een fijn en nieuw netwerk binnen Eindhoven te creëren!

Samen met Anna, Selma en Kristina heb ik mij ingezet voor het verbeteren van mentaal welbevinden. Dit in de vorm van mindful kunst maken voor mentaal welbevinden. Anna, Selma en Kristina en ik hadden allen dezelfde droom: de mentale gezondheid van de inwoners van Eindhoven verbeteren.
Vanuit deze droom zijn wij samen gaan werken om te kijken hoe we hier mogelijk een steentje aan bij konden dragen.

Onze challenge is ontstaan door persoonlijke en professionele ervaringen met mentale gezondheid. Ik merkte op dat veel mensen in de leeftijdscategorie 18-30 jaar behoefte hebben aan het in contact komen, op een laagdrempelige manier, met “lotgenoten”. Zo kunnen zij ervaringen delen, er- en herkenning in elkaar vinden, kennis opdoen en empathie of begrip ervaren.
Deze doelgroep heeft het in mijn opinie de afgelopen jaren te doen gehad door Corona, prestatiedruk, studieschuld, enzovoort. Hiernaast wijzen de cijfers er ook op dat de mentale gezondheid van deze doelgroep gedaald is. Om deze redenen wilde ik graag wat voor hen betekenen. Samen met mijn groepje hebben we bedacht om deze mensen te verbinden d.m.v een avond waarbij de focus ligt op mentale gezondheid en mindful kunst maken.

Op de avond zelf heeft iedereen kennis kunnen maken met elkaar, door middel van vragen kaartjes die (o.a) te maken hebben met mentale gezondheid. Vervolgens mochten zij twee schilder opdrachten uitvoeren. Na de uitvoering hiervan is er besproken wat de schilderijen en de manier waarop iemand schilderde over iemand (zijn situatie, gevoelens enz) zei.
Veel mensen herkenden zichzelf in het schilderij of tekenden iets waar zij affiniteit mee hadden. Dit leverde ook mooie gesprekken en inzicht op.
Het was een prachtige avond waar mensen blij mee waren en zich daadwerkelijk wat beter of meer ontspannen voelden tijdens en nadien. Op dit moment ligt het project even stil, maar ik wil het graag weer gaan oppakken!! Ben je benieuwd, wil je deelnemen, kan je iets voor dit project betekenen of zou je het leuk vinden om een workshop met mij uit te voeren voor deze doelgroep, neem dan contact met me op!

Dit zou ik heel erg waarderen!

Instagram: mentalhealth_eindhoven
E-mail: mentaalwelbevindenehv@gmail.com

Bij StadsMakers heb ik geleerd om meer uit mijn comfort zone gaan in groepsverband en het hoe ik creatieve ideeën aan kan gaan. Daarnaast heb ik geleerd dat een netwerk erg waardevol is en dat mensen uit je netwerk graag mee willen helpen. Als laatst heb ik geleerd dat dromen haalbaarder zijn dan je denkt en je er voor moet gaan!

De challenge van

Jente

No items found.