Anneke Godding

Hi! Ik ben Anneke en afgelopen jaar heb ik meegedaan aan de tweede editie van StadsMakers in Eindhoven. Ik was op zoek naar iets naast mijn werk als eventmanager dat mij meer in contact kon laten komen met de stad en de mensen & ik wilde graag uit mijn eigen bubbel treden. Dat is zeker gelukt!

Ik ben zelf altijd een beetje in strijd geweest met Eindhoven. Aan de ene kant is het de stad waar ik me thuis ben gaan voelen en waar mijn lieve vrienden wonen. Toch miste ik altijd iets en had ik geen idee wat deze stad mij allemaal kon bieden. Toen ik begon met StadsMakers wilde ik iets opzetten waarmee (jong)volwassenen op een laagdrempelige manier kunnen vinden waar zij van gaan "sprankelen". De stad heeft namelijk veel meer te bieden dan ik in het begin dacht, maar waar moet je nou beginnen met zoeken?

Samen met Christina, Cas, Desi & Max, heb ik Urban Roulette opgezet. Samen wilden we ons richten op het laten zien van de andere kant van de stad. Los van het technische imago, ASML, Philips en andere grote bedrijven waar Eindhoven grotendeels bekend om staat. Zo kwamen we uit op Urban Roulette. Hierbij staat Urban voor de stedelijke cultuur van Eindhoven en Roulette voor het afwisselende (culturele) aanbod. Tijdens de avond van Urban Roulette kwamen er sprekers vanuit de hele stad vertellen over hun passie. Dit varieerde van Tarot kaarten leggen tot eventcollectief Tasty Folk, freerunnen, Plug-in city op Strijp-S en nog enkele anderen. Het event mochten we geven bij het CKE in Eindhoven.

Als persoonlijk leerdoel had, en heb ik nog steeds, om meer te leven in het nu. Ieder nieuw moment is immers een plaats waar je nog nooit bent geweest! (Mark Strand).
Bij StadsMakers heb ik geleerd dat alles maakbaar is en met genoeg enthousiasme gaan er heel veel deuren open!